RSS
Welcome to my blog:) diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua dan juga diri saya sendiri *peace*

Monday, June 29, 2009

betapa indahnya ciptaan-Nya

beberapa hari yg lepas kami ber7 sempat berkunjung ke beberapa tempat sempena cuti seminggu sementara tunggu judicium. kawan2 yang lain semua balik je terus buat post pasal ni tapi saya terlambat seminggu sebab baru je berpeluang nak upload gambar2 yang ad ke laptop. bertemankan pak supir, kami telah pergi ke beberapa tempat menaiki avanza.

tempa first yg ktorg pegi adlh ladang strawberi (walaupun hakikatnya bukanla ladang, tapi lebih kepada kebun je). walaupun diri ni memang tak suka strawberi, tapi diturutkan juga kawan2 kerana diorg semua memang nmpknya sangat suke strawberi (tp korang semua, jgn salah faham ye. saya pegi ngan kerelaan sndr, bukan dipaksa). jd krenye sye ni just ikut n tlg petikkan untuk diorg ni n makanlah jugak beberapa biji.

antara beberapa gamba yg sempat saya ambil...

perjalan pulang dari ladang strawberi

lepas tu kitorg teruskan perjalanan lagi, ke kawah putih. sampai2 je bleh terasa bau belerang yg sangat kuat dan bleh juga terasa kesejukan yang mencengkam. first benda yg kitorg cari, adalah kedai makan, sebab perut masing2 dah lapar. akhirnya kitorg makan nasi dgn ayam bakar dan ad uga kawan yang beli jagung bakar (yang agak terlebih bakar).

jagung yang terlebih bakar =P

ayam bakar... sedapppp!

bile dh habis makan, bru la nak pegi kawah putih. tapi hujan la plak. makin sejuk la tempat tu. maka, kami dgn mengada2nye pegi la beli muffler n sarung tgn. saya plak memang tak bleh tahan sejuk yg mcm tu. lps semua dh ready dgn payung masing2 yg kami sewa, kami pun pegi la meredah hujan. walaupun ramai pengunjung lain sibuk patah balik sebab nak cari tempat berteduh, kami redah jugak hujan. walaupun mula2 rasa malas sgt, tapi bila nampak je view die yg sangat cantik, breathtaking tu memang terus hilang rasa malas saya tu. masya-Allah, lawa giler tempat tu. memang seriously breathtaking!!!

apa macam, lawaaaa sgt kan... breathtaking...

gamba ni, sbnrnye pakai amik je.. tapi org yg kt dlm gamba tu kte gamba ni lawa... ntahla.. die kte sebab dlm gamba ni die nmpk... (tu kene tanye tuan punya badan)

dh puas bergambar n disebabkn prg yg turun pun makin ramai, kitorg pun bertolak ke tempat lain. kali ni kami ke situ patengan (tak tau la btol ke tak ejaan ni). tempat ni sbnrnye mcm tasik. sebelum sampai ke tasik tu kami disajikan dengan pemandangan ladang teh yang sangat luasnya. tapi x sempat amik gamba sebab nk cpt sampai tempat yg dituju. tempat ni yang istimewanya pd saya sebab bleh naik bot pegi pulau batu cinta. view kt situ pun lawa.sedikit penerangan mengenai batu cinta... the story behind it...

bot yang kami naiki untuk ke pulau batu cinta... (dalam hati, tuhan je yg tau mcm perasaan kami semua waktu mula2 naik bot tu)

pakcik yang bwk bot yg kami naiki (sbnrnye die dayung bot tu)... terima kasih bebanyak pakcik sbb dh bawak kami ke pulau tu

kanak2 riang ria yang sgt suka bergambar x kira dimana mereka berada =)

It is He Who made the earth a couch for you, and
the sky a dome. He sends down water from the
sky and by it brings forth fruits for your provision.
Do not, then, knowingly make others equal to
Allah. (2:22)

bersyukurla dengan alam semulajadi yang Allah dh ciptakan ni. tanpa Dia takkan kita dapat pemandangan yang begitu cantik sekali. dengan kurniaan-Nya kita dapat melihat sesuatu yang begitu indah dan tanpa cacat cela ciptaannya. masya-Allah...

p/s: esok judicium, takut gile ni. malu sgt kalu x bleh naik tahun. dah la result yg sebelum ni mmg x berapa n elok. mintak2 la result sye elok. AMINNNNN....

p/s 2: marilah kita semua berdoa supaya dpt result yg ok2 belaka... gud luck kepada kita semua... semua kita sentiasa dibawah nikmat kurniaan dan perlindngan-Nya... May ALLAH bless all of us...

4 comments:

MeMyselfIsAllahservant said...

wes hang!!
jgn a citer kat blog ni sal gambo tu pun..
malu la gue..xpe2
lepas ni nk diam je..x nk komen ape2 klu farah amek gamba lagi..hoho

anak melayu said...

alalalalala
jgnla marah
bukan org tau pun pasal sape yg tgh sye perkatakan
kalu mcm ni kn dh kantoi
heheheee =)

cactus biru said...

haha
kantoi2~

nur khairunnisa mohd azuhar said...

nampaknyer kite pergi tmpt yg same hihi

Post a Comment

 
Copyright 2009 makhluk ciptaan-Nya Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Ezwpthemes