RSS
Welcome to my blog:) diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua dan juga diri saya sendiri *peace*

Tuesday, April 7, 2009

mampukah kupadamkan...

Alhamdulillah, baru je jabis CRP. so, 2 more papers to go. teringat smlm mse tgh baca slide CRP. mase tgh baca tu, gune la highlighter saya. tp yg bestnye bende ni, die ad pemadam kt hujung yg lagi 1. igt lagi masa mula2 nmpk bende ni, masa tu kat tutorial yg lama. ada satu sahabat saya ni die ad highlighter ni. mule2 nampak memang excited sangat coz baru first time jumpe. dulu kat malaysia x pernah la plak jumpe kan.

lps tu, bile pegi jatos saya pun beli la. 2 batang lagi. satu warna purple, satu lg warna pink (walapun saya x suka warna pink). so, bila dah beli tu mestila kene guna kan. saya pun guna la highlighter ni bile bace slide or buku. pastu, bile ad salah boleh la padam coz ad pemadam die. jd mse nk study utk exam ari tu, saya pun terpikir sesuatu...

saya bayangkan yg highlighter tu mcm dosa2 dan kesalahan yang byk sgt saya dh buat. alangkah baiknya dosa2 yang saya dah buat mampu saya padamkan mcm saya padamkan highlighter tu. alangkah baiknya setiap kesalahan yang dah saya lakukan, baik pada ALLAH, baik pada ibu n ayah dan pada sesapa pun yang pernah saya lukakan hati or perasaan mereka mcm saya padamkan highlighter tu. saya tau mustahil untuk dipadamkan semuanya kerana terlalu banyak kesilapan yang dah saya lakukan. Ya ALLAH, begitu banyaknya dosa hamba-Mu ini ya Tuhan. betapa banyaknya kesalahan yang telah aku lakukan ya ALLAH...

lepas tu saya terus pegi ambil wuduk n terus solat. saya doa byk2 kat ALLAH, minta ditenangkan hati ini. saya sedar semua kesalahan dan dosa yag telah saya lakukan x mungkin akan dapat dipadamkan begitu saja, macam saya padamkan highlighter tu. tapi, saya tahu ALLAH Maha Pengampun. setiap kali selesai solat, saya mintak dengan Allah supaya Dia dapat ampunkan dosa2 saya yang terlalu banyak ni. saya mohon supaya diri ni dapat berubah, supaya hati ini sentiasa dekat pada-Nya dan supaya hamba-Nya yang kerdil ni dapat keredhaan daripada-Nya. YA ALLAH...

Anyone who does evil or wrongs himself and then asks Allah's
forgiveness will find Allah Ever-Forgiving, Most Merciful. (Qur'an,
4:110)


moga segala dosa-dosaku mendapat pengampunan dari-Nya... aminnn...

3 comments:

cactus_biru said...

huaaaa..
byk nye dosa diri ini..sob3..
sy terpempan..huhhu

btw, ini farah mne ye?? cepat cakap.macam nor farhana azahri.hmm,kalo salah mohon ampun ye..
=)

duha said...

haha..hai chek cactus..kite bertemu di sini (bosannye asek bertemu dengan kamu..dlm tutorial juga kamu..kan enche farah?? )

heh..bdw..dosa kita insyaAllah snts boleh diampunkan..selagi belum kiamat atau nyawa sampai di tenggorokan..

so that's why kite kne snts bertaubat dengan kadar SEGERA agar tak terlambat..siape tau bile ajal kita tiba..mungkin esok,lusa atau mungkin lg beberapa saat..

insyaAllah akan snts beringat..ingat2kan selalu ye..

saling mengingati itu manis..hehhe

haikal ambri said...

salam ziarah..ni farah mana??

Post a Comment

 
Copyright 2009 makhluk ciptaan-Nya Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Ezwpthemes