RSS
Welcome to my blog:) diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua dan juga diri saya sendiri *peace*

Thursday, July 2, 2009

tag lagi!!!!

saya telah ditag lagi nampaknye. kali ni dari Hawa. kite tengok skit ap yang ad dlm tag kali ni.

Peraturan nak jawab tag ni ialah:

1. Copy badge “2009 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda.

OK, dh copy n paste..

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

saya telah ditag oleh... Hawa atau nama sebenarnye adalah Siti Nur Illiyyinna (x sure la plak ejaan ni btol atau x)...jangan marah ye Hawa kalau ejaan nama tu salah...

*saya mula2 kenal hawa ni mse kat KTT mase buat A-Level kt situ... rumah kitorg x jauh sgt, satu tangga n satu level...
*dulu masa mula2 kenal, tak la rapat mne maybe cuz ktorg x sekelas... towards the end of A level la rsenye kut bru baik skit... dh lme2 kenal baru la tau yg dia dulu pun sekolah kt MRSM, tapi dia MRSM Kuala Kubu Baru, sya pulak MRSM Jasin...
*then, bila sampai UNPAD plak ktorg x satu Bale, saya Bale3 dia plak Bale2. bila group tutorial pun kitorg lain2 group...
*tapi, mungkin takdir ALLAH saya n hawa dapat satu group untuk tutorial sem2 ni... kat sini la kitorg jd baik dan rasanye saya mcm perasan semua budak2 perempuan KPBI angkatan 2008 start rapat lepas sem 2 (kalau x betol sorila yek)
*lepas Bulan Kesenian Islam, yang dia masuk pertandingan mencipta n mendeklamasi sajak barula saya tahu yang bahawa Hawa ni adalah seorang yg sgt2 berbakat dlm mencipta sajak. cubala lawat blog hawa ni, penuh dengan sajak2 yang dia cipta sendri dn saya rasa semua sajak2 yg die letak kt situ semuanya best2!
*Hawa ni pd saya seorang kawan n sahabat yang baik, seorang kawan yang pastinye dapat membawa kita sentiasa berada di jalan yang benar... insya-Allah
*dh x tau nk ckp ap lg... org kte bila bersahabat dengan seseorang, kita bersahabat dengan mereka kerana siapa mereka yang sebenarnye... bukan sebab2 tertentu sahaja...jd saya ni memang masalah skit la nk cerita pasal seseorang sebab saya x la tengok sgt org tu (btol ke ni? ntah la...)
*saya harap persahabatan yg kita ad ni takkan putus dan sentiasa terjaga nilainye... insya-Allah...
*saya sayang semua sahabat2 saya!!!!!!!!!


3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

wahhhhhhhh, paling x suke bile kene describe pasal diri sendiri!!!!
  1. saya sangat suke baca novel... kalau dulu suka baca novel jiwang, skang dh kurang sikit... paling suka bace novel by HLOVATE, Ramlee Awang Murshid n Faisal Tehrani... sekarang ngah cuba untuk melengkapkan koleksi buku2 Ramlee Awang Murshid
  2. suka gile tgk movie, tak kire movie ap sekalipun, inggeris, jepun, korea, hindustan, tamil pun bantai gak kadang2 tapi filem melayu kurang sikit la, tp tengok gak sesetengahnye...
  3. seorang yg rsenye agak penyimpan, dari segi ap yg saya rasa la... suke pendam masalah sndr, jarang gak citer ngan org lain (dibuktikan apabila salah seorang instructor sye mse kt kem BTN kata saya ni jenis yg pendam masalah)
  4. seorg yg sgt suke makan, ap saja makanan... heheheh... tgk badan la kan =)
  5. sngt pemalas dn suka sgt buat keje last minit... sebab tu la setiap kali exam x penah nk dpt markah yg elok
  6. paling despise warna PINK n bende yg berwarna pink kecuali baju kurung yg saya ad sebab ibu yang belikan, jd x bole buat ap...
  7. paling suka warna hitam n benda2 yg berwarna hitam... tp saya bukan Black Metal or bende yg sewaktu dgnnye OK...
  8. suka tengok rancangan sukan, ni sebab terikut dgn ayah saya yg minat gile sukan
  9. suka tgk anime jepun n baca manga jepun... yg ni pulak belaja ngan adik lelaki saya
  10. lastly, saya memang minat dlm bidang fotografi n tengah try nk save duit sebab nk beli kamera DSLR yang sgt2 diidamkan... tp saya cuma suka amik gamba spontan@candid or gamba pemandangan, gamba posing kadang2 je...
4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
  • raihanah
  • aishah raihan
  • nur shuhada
  • nabila (bella)
  • syed mohd fadzil (tuah)
  • haikal ambri (tetap nk tag jugak walaupun hawa dh tag die)
5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan:
“anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda”

Ok, dh siap!!!!!!! nk gi blog mereka2 yg berkenaan utk meninggalkan pesan...

SALAM...

3 comments:

Dr.Illy said...

farah!!x siap lg la...kan bwh tu ad lagi..mane aci jawab sekerat2..hahahahah..buat yg bawah tu jugak..buat la ye..ye?ye?

anak melayu said...

alaaaaaaaaa
kene buat jugak ke yg kt bawah tu
nnt2 bile ad mse den buat ye
=)

Dr.Illy said...

hahaha..kene2!!wajib!hehehe
buat taw..hehehe
syg kamooo!!!muahxx!!

Post a Comment

 
Copyright 2009 makhluk ciptaan-Nya Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Ezwpthemes